Straznji Izlaz
Navigacija


Optimisti2004

SUĐENJE
BIRN Koricanske stijene

Info
Dobrodosli

Anonymous

Nadimak
Sifra
Registracija

Članstvo:
Posljednji: DuracakSadmira
Novi danas: 0
Novi juče: 0
Ukupno: 13548

Online Sada [63]:
Posjetioca: 63
Članova: 0

Zadnji Pretplatnici

Završen ukop posmrtnih ostataka Srebreničana: U zemlju spušteno 136 tabutaTabuti sa posmrtnim ostacima odneseni su sa prostora Musale prema ranije iskopanim kaburima.

Tabute, da ne bi došlo do zabune, iznijeli su radnici Gradskog groblja Visoko, a kod kabura su ih preuzeli članovi porodica.

Svaki tabut pratio je imam, a kod kabura su proučeni i uobičajeni odlomci iz Kur'ana.

Danas je ukopano 136 posmrtnih ostataka tako da je zaključno sa današnjim danom u Memorijalnom centru u Potočarima ukopano 6.777 osoba.

Ukopom posmrtnih ostataka završen je program obilježavanja 20. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice.

Srebreničani transparentom podsjetili Vučića na njegove riječi iz rata

Građani BiH koji su se okupili danas u Potočarima kako bi prisustvovali dženazi ukopu 136 žrtava genocida, izrevoltirani pojavom premijera Srbije Aleksandra Vučića koji je došao, kako je ranije rekao da se pokloni žrtvama, podigli transaparent na kojem piše "Aleksandar: Za jednog Srbina, ubit ćemo 100 muslimana".

Ovo su riječi koje je sadašnji premijer Srbije izgovorio kada je bio pripadnik Srpske radikalne stranke u Skupštini Srbije 20. jula 1995. godine, samo 11 dana nakon što je genocid u Srebrenici počinjen.


U 2008. godini Vučić prelazi u Srpsku naprednu stranku čiji je sada predsjednik i okreće "novi list" u politici. Prestaju radikalne izjave, a u obraćanju medijima okreće se evropskom putu i suživotu u regiji.

Vučić je u Srebrenici dočeka zvižducima, a nakon što se poklonio žrtvama gađan je kamenjem i drugim predmetima. Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović pozvao je tada sve prisutne da budu dostojanstveni i okrenu svoje glave prema tabutima.

Cvijet Srebrenice i brojevi na grudima: Hiljade Zeničana šetalo za Srebrenicu

Više hiljada Zeničana danas je mirnom jednosatnom šetnjom ulicama Zenice odalo počast žrtvama genocida u Srebrenici.

Početna tačka šetača marša za Srebrenicu bila je Trg Alije Izetbegovića nakon čega su se Glavnom gradskom magistralom uputili prema Carini odakle su Titovom ulicom nastavili prema cilju spomen-obilježju Kameni spavač.

"Danas obilježavamo 20. godišnjicu i sjećamo se stradalih civila. Njihova žrtva je teška i bol za njihove porodice je neizmjerna. Pored toga, ona predstavlja i dug koji je ostavljen nama da izgradimo mostove mira i razumijevanja prema ljudima. Ovo je sjećanje na genocid počinjen u Srebrenici ali i drugim mjestima stradanja i opomena da uvijek pamtimo i nikad ne zaboravimo", istakli su organizatori nakon šetnje.

Učesnici šetnje su na čelu nosili transparent " Zenica - Šetnja za Srebrenicu 8.372...", a na rukama su imali zaljepljene stikere sa brojem 8.372, a po dolasku na Kameni spavač učesnici šetnje su položili cvijeće i odali počast i šehidima Zenice, dok je Fahir ef. Arnaut proučio dovu za sve civilne žrtve.

Postavljeno: Subota, Juli 11 @ 15:06:06 UTC od aaly

 
Slični linkovi
· Više o nista
· Vijesti od aaly


Najčitanija priča nista:
Tužna vijest...


Ocjeni članak
Prosječna ocjena: 0
Glasova: 0

Molimo vas odvojite par sekundi i ocjenite ovaj članak:

Odlično
Vrlo dobro
Dobro
Regularno
Loše


Slicne Stranice

Opcije

Slične tema

nista


Komentarisanje nije dozvoljeno anonimnim posjetiocima, molimo vas registrujte se


Udruži se

Prati Kozarac.ba na Facebooku i Twitteru

Od sada imate mogučnost da pratite rad naše stranice na dvijema največim stranicama za socijalno umrežavanje na planeti. Prednost ovi stranica je što vas možemo preko njih odma po zapažanju nekog događaja putem mobitela obavještavati. Naprimjer uživo prenošenje rezultata na fudbalskoj utakmici. Twitter je odnedavno postao jedna od najposječenijih stranica na svijetu. Preko nje imate mogučnost da prenosite i primate kratke poruke od svojih prijateljima u stilu sms poruke. Facebook je stari poznavalac i mnogi naši članovi su već aktivni tamo.

Opširnije

Twitter

Facebook

Kozarac.ba na Facebooku